Tessa Heuff
Processpecialist Accounting
Bij VWPFS bruist het van de veranderingen; Innovatie en Digital Excellence & Simplicity zitten volop in de uitvoering. Collega’s worden getraind en gecertificeerd om het LEAN Six Sigma programma binnen de organisatie uit te voeren. Eén van hen is Tessa Heuff. Zij volgde de training en vertelt wat het inhoudt en wat je ermee kan.

"Ik ben in juni gestart als processpecialist bij Accounting," begint Tessa. "Ik was nauwelijks in mijn nieuwe baan begonnen of ik werd gevraagd om deel te nemen aan het Green Belt programma. Een geweldige kans natuurlijk, aangezien de inhoud mooi aansluit bij mijn functie als processpecialist. Dus zat ik een paar weken later met een aantal collega’s in een vierdaagse training. Dat was best intensief, want je kreeg elke dag ook nog huiswerk mee."

 
"Efficiënt en effectief werken is natuurlijk wat iedereen uiteindelijk graag wil."
 

"Het eerste proces dat ik in kaart heb gebracht, was bij Accounting. We hebben daarbij gebruik gemaakt van Value Stream Mapping (VSM), ook wel brown paper sessie genoemd. Je begint altijd bij de klant. Daar wil je namelijk de waarde vergroten. Van daaruit ga je stappen terug en loop je het gehele proces door. Dat betekent ook dat je met verschillende afdelingen te maken hebt, dus zet je die mensen bij elkaar."

Voor Tessa de Green Belt training volgde, was ze al bezig met procesinnovatie. "Ik heb een idee ingestuurd voor de Innovation Award. Dat idee is uitgewerkt en zit nu in de implementatiefase. Als het allemaal lukt, scheelt het zo’n veertig uur per maand. De mensen met een Green Belt kunnen helpen om over afdelingen heen te kijken, met een frisse blik en kritische vragen. Efficiënt en effectief werken is natuurlijk wat iedereen uiteindelijk graag wil."
Lees de verhalen van anderen
Meer over werken bij ons