Ben Bervoets
Product Owner Data & Analytics Platform
Met zijn ervaring als Business Intelligence Consultant en BI Specialist was Ben Bervoets op zoek naar de volgende stap in zijn carrière. Zo vertelt hij: “Ik wilde graag werken bij een bedrijf met een groter team en een complexe BI-omgeving. Volkswagen Pon Financial Services sloot hier helemaal op aan. Ons team bouwt nu bijvoorbeeld aan een nieuw Data & Analytics Platform met de nieuwste software. Daarmee creëren we nieuwe kansen voor de organisatie.”

Data & Analytics Platform
Ben mag zichzelf Product Owner noemen van het team Data & Analytics Platform (DAP). Dit team bestaat uit vijf ontwikkelaars, met daarbij een Data Architect, Scrummaster en hijzelf als Product Owner. Wat houdt dit team precies in? Ben: “Vanuit de organisatie heerst een grote behoefte aan data. Dit kan zijn in de vorm van standaard rapportages, dashboards, interfaces en selfservice ten behoeve van analyses. De benodigde data halen wij dan uit verschillende systemen zoals: contractmanagement, schaderegistratie en verzekeringsapplicaties.”

Van Developer naar Product Owner
Product Owner was niet Bens eerste functie bij Volkswagen Pon Financial Services. In de afgelopen vijf jaar heeft hij al enige paden bewandeld. “Ik begon als Data Warehouse Developer. Al snel volgde een jaar later de functie Lead Developer. Toen kwam daarna dus de kans om Product Owner te worden.”

Groeipad bepalen
“Wanneer je binnen Volkswagen Pon Financial Services wil doorgroeien, helpen zij jou daarin op alle vlakken. Jij bepaalt jouw groeipad. Ik wilde bijvoorbeeld graag mijn kennis en kunde verbreden en mij verder ontwikkelen. Door deze wens uit te spreken, kan ik nu ontzettend mooie stappen maken. Na jaren vooral technisch bezig te zijn geweest, wil ik mij nu graag verder ontwikkelen op soft skills. In mijn huidige rol als Product Owner komt dit goed tot zijn recht.”

Internationale talenten
Bens ontwikkelpad gaat verder. Vanuit Volkswagen Pon Financial Services haalde hij onder andere zijn scrummasterdiploma. “Elke collega krijgt opleidingsbudget om diverse trainingen te kunnen doen. Zo worden medewerkers gestimuleerd om zich te verdiepen en te verbreden in kennis.” Ook zorgde een talentenprogramma voor een internationale wending bij Ben. “(Y)IPIE is een programma vanuit ons hoofdkantoor in Duitsland, dat ruimte biedt voor IT-talenten. Mijn manager en IT-directeur zagen daarin kansen voor mij en gaven mij hiervoor op. Dit biedt mij de mogelijkheid om met mensen uit verschillende culturen samen te werken binnen een project. En dat is natuurlijk heel tof.”

Eigen groeipad bepalen
Tot slot wil Ben nog graag benadrukken dat de snelheid en hoeveelheid van zelfontwikkeling voor iedere collega anders is. “Groeien kan hier, maar het móét niet. Het ligt er echt aan waar jij zelf naartoe wil. Volkswagen Pon Financial Services gaf mij in ieder geval dat duwtje in de rug, wat ik nodig had. Zo stapte ik uit mijn comfortzone en ben ik zeer dankbaar voor deze zet.”

Waarin wil jij jezelf ontwikkelen? Ontdek onze vacatures en bespreek jouw wensen aan tafel bij Volkswagen Pon Financial Services.
Lees hier de verhalen anderen
Meer over werken bij ons