Fabian Ubels
Head of Legal & Compliance
Na zeventien jaar als jurist voor een verzekeraar te hebben gewerkt, vond Fabian Ubels het tijd worden voor iets anders. Dat andere werd VWPFS, waar hij in 2016 aantrad als Head of Legal & Compliance. Een mooie en afwisselende baan, vindt hijzelf. "Ik kan met mijn collega’s het verschil maken met de juridische kennis die wij toevoegen aan deze commerciële organisatie." Fabian legt uit hoe dat in de dagelijkse praktijk werkt.

"Op kantoor ga ik meteen aan het werk. Onderweg in de auto heb ik voor mezelf de dag al doorgenomen. Ik weet precies wat er moet gebeuren. Het voordeel van vroeg beginnen, is dat je de eerste uurtjes niet wordt gestoord en dus heel veel kunt doen. Als de dag vordert, is het toch de agenda die bepaalt wat je doet."

"Wij werken voor een interne klant. Die zit in alle hoeken van de organisatie. Wij worden ingeschakeld als er hulp of advies nodig is of als er een incident heeft plaatsgevonden. Als ik kijk naar de hoeveelheid werk op het gebied van legal versus compliance, dan is dat aardig in balans."

 
"Ik kan met mijn collega’s het verschil maken met de juridische kennis die wij toevoegen aan deze commerciële organisatie."
 

"Kijkend naar onze activiteiten op het vlak van legal, dan springen er twee dingen uit. Ten eerste bieden we ondersteuning bij het opstellen en afsluiten van maatwerkcontracten. Het is dan aan ons om ervoor te zorgen dat we geen verplichtingen aangaan die we niet waar kunnen maken. Het tweede wat we veel doen, is ondersteuning bieden bij schadegevallen en klachten. Vandaar dat we wekelijks overleg hebben met de afdeling Schade."

"We werken veel samen met de collega’s van legal en compliance van DFM. We hebben veel lol en delen kennis en ervaring met elkaar waar dat mogelijk is. Ook proberen we zoveel mogelijk samen te lunchen, maar dat lukt niet altijd. Voor mij betekent dat een lekker hard broodje met iets uit de saladebar en een bekertje Optimel."
Lees hier de verhalen anderen
Meer over werken bij ons