Steven Tillema
Informatie Analist
Inmiddels is Steven Tillema een half jaar werkzaam als Informatie Analist bij Volkswagen Pon Financial Services. Een functie met technische aspecten, dat was waar hij naar op zoek was. “De functie was voor mij een kans om minder vanuit een functionele behoefte naar een proces te kijken, maar veel meer vanuit de technische kant. Om vervolgens betrokken te zijn bij het (door-)ontwikkelen van systemen en applicaties zonder dat ik zelf moet programmeren. En precies dat heb ik gevonden als Informatie Analist bij Volkswagen Pon Financial Services.”

Volledige vrijheid
De omslag naar een nieuwe werkgever was niet zomaar gemaakt. Tijdens verschillende oriëntatiegesprekken ondervond ik dat Volkswagen Pon Financial Services echt bij mij past. En wat zo’n oriëntatiegesprek dan eigenlijk inhoudt? Dat gaat bij ons net even anders. Zo vertelt Steven: “Anders dan waar werkgevers nog regelmatig indirect een checklist doorlopen of je bepaalde competenties bezit, lag de bal nu bij mij. In de eerste gesprekken met Volkswagen Pon Financial Services kreeg ik alle vrijheid om te onderzoeken of dit een goede plek voor mij zou zijn. Natuurlijk wil een werkgever de juiste persoon aantrekken, maar een werkgever moet zich ook aan jou verkopen. En dat is goed gelukt!”

Onderdeel van het team
Als Informatie Analist voor het team Verzekeren werkt Steven erg zelfstandig. Binnen het team is hij de verbinder tussen de business en de afdeling IT. Ondanks deze zelfstandigheid, blijft hij onderdeel van IT-team (Team Change). “Naast team Verzekeren maak ik onderdeel uit van Team Change. Die dynamiek zorgt voor een professionele werksfeer waarbinnen veel samen gewerkt wordt. Ondanks de verdeling in verschillende teams sta ik er dus niet snel alleen voor en is iedereen vanuit hun eigen kennisveld bereid om te helpen. Die saamhorigheid werkt in positieve zin door op interne en externe stakeholders.”

Internationale wereld
Volkswagen Pon Financial Services kent een internationaal karakter dat ook terugkomt in de IT-partners waarmee zij samenwerkt. Daar haalt Steven veel voldoening uit. “Het schakelen in een complexe samenstelling met internationale partners kan best uitdagend zijn, maar levert vaak mooie resultaten op. Ik werk veel samen met één van onze partners in Servië en heb veel contact met onze Digital Unit in Berlijn.”

Nooit uitgeleerd
Ondanks dat Steven nog relatief kort in dienst is, sluit hij zijn ambitie tot doorgroeien niet uit. “Hier is zeker ruimte om te sparren over persoonlijke ambities en wordt er doorlopend gekeken naar het potentieel dat iemand heeft. Nu ben ik Informatie Analist, maar wellicht dat dat in de toekomst zal veranderen.” Of je nou beginnend of ervaren bent, bij Volkswagen Pon Financial Services is niemand uitgeleerd. Zo deelt Steven: “Ik vind het heel goed dat de organisatie investeert in externe kennis die bijdraagt aan de ontwikkeling van collega’s. Hoe groot wij ook zijn, wij zijn daarin nooit uitgeleerd.”

Waarin wil jij jezelf ontwikkelen? Ontdek onze vacatures en bespreek jouw wensen aan tafel bij Volkswagen Pon Financial Services.
Lees hier de verhalen anderen
Meer over werken bij ons