Ferry Stofregen
Medewerker High Care Remarketing
Ferry Stofregen werkt sinds augustus 2020 als Medewerker High Care bij de afdeling Remarketing van Volkswagen Pon Financial Services in Zwolle. In zijn werk is hij vooral bezig met het hele proces rondom leaseauto’s die terugkomen van de klant. Maar als je toevallig op een woensdagmiddag langs het grote parkeerterrein rijdt, zie je dat Ferry van meer markten thuis is.

“Ik was een jaar of veertien en bijna dag en nacht bezig met gamen. Ik was mager en had bijna dagelijks last van hoofdpijn. Tot een vriend van mij vroeg om eens mee te gaan naar een sportschool. Dat heeft mijn leven veranderd. Ik ben bijna dagelijks gaan trainen en ging online op zoek naar alles wat ik kon vinden over krachtsport en een gezonde levensstijl. Na twee jaar ben ik een opleiding gaan volgen voor personal trainer bij NL Actief.”

Meer zelfvertrouwen
“De opleiding behandelt de verschillende aspecten van krachttraining. Je leert hoe je je lichaam in balans kunt krijgen door verschillende spiergroepen te trainen. Daarnaast leer je hoe je anderen stimuleert en gemotiveerd houdt. En gemotiveerd, dat was ik! Na drie maanden had ik de complete opleiding afgerond, haha! Ik voelde me fitter, sterker en kreeg meer zelfvertrouwen. Je verwacht het misschien niet, maar ook individuele sporten hebben een sociaal karakter. Waar ik aanvankelijk best introvert was, stap ik nu gemakkelijk op iemand af.”

Eigen sportschool
“Inmiddels ben ik weer wat jaren verder en volg ik opnieuw een opleiding Personal Trainer. Deze gaat dieper in op de materie. Ik krijg meer theoretische onderbouwing. De opleiding is Engelstalig en wordt verzorgd door NCSA (National Strength and Condition Association). Deze opleiding verwacht ik dit jaar af te ronden en dan hoop ik volgend jaar over een eigen trainingsruimte te beschikken. Op termijn wil ik mijn eigen sportschool.”

“Ik organiseer bootcamps voor mijn collega’s”


Bootcamp met jerrycans
“Om alvast wat ervaring op te doen als personal trainer, organiseer ik elke woensdagmiddag een bootcamp voor mijn collega’s. We gaan dan hier op het parkeerterrein aan de slag met touwen, elastieken, kettlebells en vooral jerrycans. Die laatste vul ik met verschillende hoeveelheden water, waardoor ik een range aan gewichten heb van zes tot ruim twintig kilo. Het zijn vooral de collega’s van kantoor die meedoen. Ze zitten de hele dag en een mens is nu eenmaal niet gemaakt om te zitten. De reacties zijn ronduit positief.”

 

 

 

Lees hier de verhalen anderen
Meer over werken bij ons