Stagelopen bij VWPFS

Kom werken als

Stagiair Knowledge Center Leasing

Locatie: Amersfoort
Opleidingsniveau: HBO
Werkgebied: Finance
Ervaring: Stage

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek waarbij jouw kennis van Finance samenkomt met de Automotive branche? Wil jij ontdekken hoe het is om te werken in een grote en dynamische organisatie? Per september zijn wij op zoek naar een stagiair!

Bij Volkswagen Pon Financial Services krijg je de gelegenheid om jouw kennis toe te passen op de afdeling Knowledge Center Leasing (KCL). KCL is verantwoordelijk voor het beheer van de kostprijscomponenten voor leasing en biedt andere afdelingen ondersteuning met analyses en onderzoeken. Als stagiair mag je volop meewerken binnen het team en daardoor ontdek je snel jouw rol en voorkeuren.

Wat ga je doen?

Je gaat meewerken binnen het KCL team en ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. Je kunt onderwerpen oppakken die jou aanspreken en dagelijkse taken op je nemen. Daarnaast kun je een specifieke opdracht doen met betrekking tot 1 van de kostenprijscomponenten. Voorbeelden zijn: kostprijs berekening van vervangend vervoer, statische verzekering analyses of restwaarde analyses. De werkzaamheden die je op de afdeling kunt gaan uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

  • Het uitvoeren van analyses en het beheer van de kostprijscomponenten voor leasing. Waar onder restwaardes, reparatie & onderhoud, banden cijfers en vervangend vervoer tarieven en verzekeringstarieven voor de leverbare auto’s.
  • Diverse analyses en onderzoeken m.b.t. onder andere; rijdende wagenparken, technische ontwikkelingen van voertuigen en milieu en bedrijfseconomische aspecten.
  • Het adviseren van de afdeling Commercie, m.b.t bijvoorbeeld speciale offerte aanvragen voor leaseauto’s.

Naast jouw onderzoek krijg je de mogelijkheid om ondersteuning te bieden bij de werkzaamheden en kan je helpen bij het verder vormgeven van het onlangs geautomatiseerde Purchase-to-Pay proces. Denk hierbij aan een proces brede aanpak of de uitwerking van een specifiek onderwerp.

Wie zoeken wij?

Je studeert een HBO opleiding in de richting van Finance & Control of (technische) bedrijfskunde, of in de richting van autotechniek. Je hebt een groot analytisch vermogen en bent op zoek naar een stageplek waarbij je jezelf kunt ontwikkelen. Je kunt werken met MS Word en MS Excel en neemt graag initiatief. Je bent enthousiast en wilt graag leren en werken in een professioneel team. Kennis van auto’s is een pré.

Wat krijg je daarvoor terug?

Naast een stagevergoeding van 300 euro op fulltime basis, ga jij ervaring op doen in een grote en professionele organisatie. Je leert werken in een team en kunt jezelf ontwikkelen en ontplooien door steeds uitdagendere opdrachten. Daarnaast kun je jezelf laten zien; binnen KCL zijn drie oud stagiairs werkzaam.

Waar ga je stage lopen?

Volkswagen Pon Financial Services is een joint venture van Volkswagen Financial Services AG (60% van de aandelen) en Pon Holdings (40%). We zijn actief in de gehele keten van financieren, verzekeren en leasen voor autodealers, de grootzakelijke markt, het midden- en klein bedrijf en particulieren. Je zou kunnen zeggen dat wij autorijden financieel mogelijk maken. We delen met elkaar een passie voor auto’s en hebben jarenlange kennis van financieringen in de automotive branche.

Heb je interesse in deze stage?

Solliciteer direct

Contactgegevens

Wil je meer weten over werken bij Volkswagen Pon Financial Services? Neem gerust contact op met onze Corporate Recruiters: Lianne, Chantal en Iris.

Tel: 033 - 4549922
E-mail: jobs@vwpfs.nl