Traineeships bij VWPFS

Bas van der Sande (Trainee)

Wat doe als je graag het bedrijfsleven in wil, maar geen ervaring hebt in de commerciële sector? Voor Bas van der Sande was er maar een optie en dat was een traineeship bij een tot de verbeelding sprekend bedrijf. Zijn voorkeur ging uit naar vervoer en transport en zo kwam hij via Pon terecht bij Volkswagen Pon Financial Services.

Pittige selectieprocedure

“De enige mogelijkheid om op niveau te werken zonder dat je ervaring hebt, is een traineeship. Nu is het niet zo dat je dat meteen kunt gaan doen. De selectieprocedures voor traineeships bij grote bedrijven zijn uitgebreid en pittig. Bij Pon kreeg ik te maken met zo’n 100 medekandidaten en 6 selectierondes. Ik heb het gered tot de een-na-laatste ronde en toen viel ik alsnog af. Een een week later belden ze mij op met de vraag of ik belangstelling had voor een traineeship bij een van hun gelieerde bedrijven: Volkswagen Pon Financial Services. Dat had ik zeker, waarop een uitnodiging voor een selectiemiddag volgde.”

Dienstverlening in de toekomst

“Voor ik hier 1 maart 2019 begon, had ik geen idee wat voor bedrijf het was. Ik had verwacht in een stoffig kantoor langs de A1 terecht te komen, maar in plaats daarvan kwam ik in een modern gebouw met veel jonge mensen. Volkswagen Pon Financial Services vertelde dat ze wel vaker met Pon-trainees werkten, maar dat dit altijd projectmatig was. Ik ben hier een jaar en ga in die periode aan verschillende projecten werken. Al die projecten hebben gemeen dat ze gericht zijn op mobiliteit in de toekomst. Zo werk ik momenteel aan Private Lease Car Sharing. Het idee is dat je je private leaseauto via Greenwheels tegen een vergoeding kunt delen met anderen. Op dit moment loopt er een pilot met zes auto’s van personeelsleden en het is de bedoeling dat dit project in september live gaat.”

 

"Ik had verwacht in een stoffig kantoor langs de A1 terecht te komen, maar in plaats daarvan kwam ik in een modern gebouw met veel jonge mensen."

 

Een batterij aan begeleiding

“Voor mijn project heb ik met tal van afdelingen te maken. Zo moeten er contracten worden opgesteld en geverifieerd, heb ik een berekening nodig voor de kilometerprijs, moet ik alles weten over schade en verzekeren en moet er een tankpas worden geregeld. Gelukkig heb ik een batterij aan begeleiding. Er zijn dus genoeg mensen aan wie ik iets kan vragen of op wie ik kan terugvallen.”

Leiderschapstrainingen

“Als ik terugkijk op de eerste maanden hier, dan heb ik het ontzettend naar de zin. Naast de projecten krijg ik ook leiderschapstrainingen met de trainees van Pon. Dat is waardevol!”

Benieuwd naar andere collega's?

Ga naar VWPFS.nl

Bel ons op (033) 454 99 22

Of mail ons via: jobs@vwpfs.nl

Adres

Volkswagen Pon Financial Services
Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Postadres

Postbus 617
3800 AP Amersfoort