Martin Bilstra en Amir Gottlieb (Digitale Aanvraagstraat)

Stel je voor dat je toe bent een aan andere auto en ’s avonds op de bank ben je wat aan het surfen op het internet. Je komt op de website van SEAT en valt als een blok voor de nieuwe Ibiza, die je ook nog eens voor een aantrekkelijk tarief privé kunt leasen. Wat zou je dan het liefst willen doen? Op een knop klikken om de deal af te ronden of een mail sturen dat je belangstelling hebt voor deze auto en dat er contact met je wordt opgenomen?

In de zomer van 2018 zijn Martin Bilstra en Amir Gottlieb samen begonnen met de Digitale Aanvraagstraat. Martin legt uit waarom: “Steeds meer van onze klanten oriënteren zich online. Je kan tegenwoordig bijna alle auto’s volledig online samenstellen, maar vervolgens moet je naar de dealer om die auto te bestellen. We merkten dat de vanzelfsprekendheid om voor een nieuwe auto naar de dealer te gaan, afneemt en de behoefte om volledig online bediend te worden, juist toeneemt. Vandaar dit project.”

 

“Samenwerking met de importeur en de dealer is cruciaal”

 

“We willen de klant sneller en beter bedienen. Als die alles online wil regelen, moet dat kunnen. Wat we nu met de Digitale Aanvraagstraat hebben gerealiseerd, is dat de klant een auto online kan configureren en met een druk op de knop kan aanvragen. De klant levert digitaal alle benodigde gegevens en documenten aan en die worden allemaal in een dossier verzameld.”

“De dealers zien zeker de voordelen van de Digitale Aanvraagstraat,’ gaat Martin verder. ‘Het scheelt ze administratieve rompslomp en dit proces verloopt in een gesloten systeem, waardoor de dealer geen gedoe heeft met privacy en AVG. Ze krijgen als het ware een aanvraag in de schoot geworpen en hoeven alleen nog met de klant afspraken te maken over de levering en het onderhoud. Ook hebben we geregeld dat ze elke stap in het aanvraagproces kunnen volgen in hun eigen systeem.”

SEAT volledig live

Op 1 oktober 2018 was het project al zover dat de SEAT Ibiza online kon worden geleased. Na een leerperiode en een intensieve samenwerking met importeur en de dealers is het inmiddels zover dat alle modellen van SEAT online aan te vragen zijn. In juli 2019 volgen de andere merken, Volkswagen, Skoda en Audi.

Benieuwd naar andere collega's?

Ga naar VWPFS.nl

Bel ons op (033) 454 99 22

Of mail ons via: jobs@vwpfs.nl

Adres

Volkswagen Pon Financial Services
Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Postadres

Postbus 617
3800 AP Amersfoort