Vacature

Kom werken als

Kredietportefeuillemanager

Locatie: Amersfoort
Opleidingsniveau: HBO
Uren per week: 36-40 uur
Werkgebied: Finance
Ervaring: Mid-career

Affiniteit met business intelligence en de impact daarvan op onze business en IT processen?

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de beoordeling van de financieringsaanvragen voor de diverse dealerbedrijven. De commerciële afdeling van Volkswagen Pon Financial Services zorgt voor opmaak en onderbouwing van de financieringsaanvragen van onze klanten. In jouw rol zorg je ervoor dat de kwaliteit van de aanvraag op orde is, beoordeel je op inhoud of deze aanvraag akkoord bevonden kan worden, en breng je de aanvraag in het kredietcomité.

Je beoordeelt Retail kredietaanvragen waar scorecard richtlijnen onvoldoende duidelijkheid geven. Je zorgt voor een helder advies waardoor een gewogen besluit genomen kan worden. Je zorgt dat de salesorganisatie acceptatie, afwijzing of een tegenvoorstel richting de klant met argumentatie kan teruggeven.

Je trekt met de salesorganisatie op om een goede relatie met de klant te blijven waarborgen. Ook draag je zorg voor een goede relatie met de interne risk afdeling, die verantwoordelijk zijn voor het uiteindelijke oordeel.

Je denkt mee in nieuwe productontwikkelingen en het bijzonder beheer van onze klanten.

Over het team

De local market unit is een klein team van 5 specialisten met diepgaande financieringskennis. Zij kijken met een commerciële blik naar de mogelijkheden van de financieringsaanvragen en zorgen voor productontwikkeling op deze dienstverlening.

Wie zoeken wij?

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt tenminste 3-5 jaar ervaring met het aanvragen en beoordelen van grote kredieten in de grootzakelijke markt;
  • Je weet complexe financiële aanvragen snel te doorgronden;
  • Je bent positief kritisch, denkt in kansen en doorziet hoe mogelijkheden benut kunnen worden;
  • Je weet samenwerkingen te bevorderen, binnen het team, binnen de organisatie en met onze klanten; 

Wat bieden wij?

  • Divers werk met de mogelijkheid om met het team verder te werken op inhoud én vernieuwing.
  • Een uitstekend primair salaris, 13e  maand en een bonusregeling.  
  • Aantrekkelijke extra's zoals private leasing, korting op autoverzekering, bijdrage aan collectieve ziektekostenverzekering en korting op financieringen

Over Volkswagen Pon Financial Services en DFM

Volkswagen Pon Financial Services is een joint venture van Volkswagen Financial Services AG en Pon Holdings B.V.. Onze dienstverlening bestaat uit financieren, verzekeren en leasen. De gereguleerde financiële activiteiten die onder toezicht vallen van de Europese Centrale Bank, zijn in een separate joint venture van Volkswagen Bank en PON Holdings B.V. ondergebracht, te weten DFM N.V. Samen werken wij in de markt als Volkswagen Pon Financial Services voor een breed scala van zowel zakelijke als particuliere klanten.

Wij zijn een financieel gezonde organisatie met een informele cultuur. Werken bij DFM betekent werken bij een organisatie waar jij zelf het verschil kunt maken, met de klant als uitgangspunt voor alles wat we doen.

Solliciteer direct

Contactgegevens

Wil je meer weten over werken bij Volkswagen Pon Financial Services? Neem gerust contact op met onze Corporate Recruiter Lianne van Beekhuizen.

Tel: 06-22 45 58 18
E-mail: lbeekhuizen@vwpfs.nl