Lobke Henny (Business Assistent)

Hoe ben jij bij VWPFS/DFM terecht gekomen?

Eigenlijk door een oproep op LinkedIn. Ik zocht een afstudeerstage en heb daarvoor mijn afstudeeropdracht geplaatst op LinkedIn. Een recruiter van VWPFS heeft toen contact met mij opgenomen en heeft me uitgenodigd voor een eerste sollicitatiegesprek. Ik ben aangenomen voor de afstudeerstage en heb deze hier succesvol kunnen afronden.

Wat waren jou eerste indrukken?

Ik vond het eerst wel een groot bedrijf en ook interessant door de verbinding met auto’s. Je ziet wel de connectie met het product, maar je werkt meer met de dienstverlening eromheen. Voor de afstudeerstage heb ik eerst een heel mooi open gesprek gehad, dus het voelde gelijk heel gemoedelijk en wat informeler. Vooraf dacht ik dat zo’n groot bedrijf heel formeel zou zijn, maar dat is dus niet zo en je wordt heel erg op je gemak gesteld. Dit heb ik als heel fijn ervaren.

Hoe heb jij de stage periode hier beleefd?

Het was een hele fijne periode waarbij collega’s me goed op weg hielpen en naast de afstudeeropdracht kon ik gewoon meewerken op de afdeling. Ik werd door collega’s niet beschouwd als een tijdelijke stagiair in een hoekje maar echt als onderdeel van het team. Zo heb ik ontzettend veel kunnen leren van de werkzaamheden binnen VWPFS.

Wat heb je geleerd?

Ik ben assertiever geworden. Ik heb geleerd meer initiatief te nemen en kan nu beter aangeven wanneer iets wel of niet kan. Dat wilde ik tijdens de stage in de praktijk goed leren. De feedback die ik van mijn collega’s kreeg heeft mij hier goed bij geholpen. Door het sterke team en de collegialiteit heb ik ook persoonlijke leerdoelen weten te behalen.

Hoe ben je hier in dienst gekomen?

Tijdens de afstudeerstage bij Risk VWPFS werd bekend dat er een vacature zou komen bij Risk DFM. DFM is een zusteronderneming van VWPFS. Omdat mijn team had aangegeven erg tevreden over mijn werkzaamheden te zijn, werd ik uitgenodigd voor gesprek. Ik ben toen eigenlijk na 2 maanden stage al in gesprek geweest hoe ik mijn loopbaan voor me zag en wat ik daarna zou willen. Ik ben dan ook aangenomen om mijn afstudeerstage te beginnen als Risk Analist bij DFM.

 

"Je kan goed doorgroeien als je hier ambities voor hebt. Er wordt met je mee gekeken als je je verder wilt ontwikkelen. Niet alleen als je stage loopt of aan het afstuderen bent, maar ook als je daarna aan het werk bent."

 

Iets over je functie...

Ik ben bij Risk DFM begonnen met het verdiepen in het acceptatiebeleid van huurkoop. Hierbij worden auto’s voor particulieren gefinancierd. Ik richtte me hierbij vooral op de regels die van belang zijn bij het accepteren van nieuwe financieringen. Want hoe zet je die regels om in de praktijk? Hoe wordt dat verwerkt in de systemen en waar zitten mogelijke risico’s? Daarnaast hield ik me bezig met de risico’s van het uitbesteden van werkzaamheden aan leveranciers. De werkzaamheden moeten goed gemonitord worden, om zo de risico’s goed inzichtelijk te houden.

Inmiddels heb ik binnen DFM een nieuwe stap gemaakt. Ik ben nu Business Assistent voor de directie van DFM. Hiermee kan ik vooral veel leren over alle verschillende strategische thema’s die binnen het hele bedrijf voorbij komen. Ik bereid belangrijke vergaderingen voor en zorg dat de juiste informatie beschikbaar is.

Merkte je veel verschil tussen hier stage lopen en hier werken?

Dat viel eigenlijk wel mee, omdat ik tijdens de stage ook al als collega beschouwd werd. Wat wel een verschil was, is dat ik natuurlijk tijdens het afstuderen natuurlijk nog veel bezig was met onderzoek en wat minder zelfstandige werkzaamheden uitvoerde. Het zelfstandig uitvoeren van alle werkzaamheden en ook de verantwoordelijkheid nemen over eigen onderwerpen was in het begin wel even wennen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Meestal begin ik tussen 8 en half 9 eerst met een kopje thee. Dan ga ik opstarten en mijn mails lezen, de agenda bekijken om te zien wat er speelt en wat er op de planning staat. Daarna bereid ik voor de komende week vergaderingen voor, lees belangrijke stukken, houdt de mail bij en assisteer de directie.

Jouw leukste ervaring…

Er is eigenlijk zo veel gebeurd en ik heb zoveel verschillende dingen mogen doen. Ik heb tijdens mijn stage heel veel kunnen leren over het systeem achter het acceptatiebeleid. Dit mocht ik gelijk in de praktijk brengen bij DFM. Het was wel heel erg leuk dat ik hier de volledige verantwoordelijkheid over kreeg en meer over de mogelijkheden van het systeem kon ontdekken. Daar ben ik eigenlijk best trots op.

Doorgroeien

Wat mij vooral bij zal blijven is dat je goed door kan groeien als je hier ambities voor hebt. Er wordt met je mee gekeken als je je verder wilt ontwikkelen. Niet alleen als je stage loopt of aan het afstuderen bent, maar ook als je daarna aan het werk bent.

Tips voor toekomstige stagiair(e)

Wees vooral niet bang om dingen te vragen. Ook als je niet een vacature ziet die bij je past. Neem gewoon contact op met bijvoorbeeld de recruiter of een andere contactpersoon die bij de vacatures vermeld staat, want wordt er vaak wel gekeken of er andere mogelijkheden zijn.

Er wordt gewoon serieus met je meegedacht, en dat vind ik heel mooi.

Benieuwd naar andere collega's?