Kom werken bij VWPFS

Anne Cockwell (Head of HR & Facility)

Op haar twaalfde wist Anne al dat ze iets internationaals wilde gaan doen. Toen begin dit jaar haar manager in Braunschweig belde met de vraag of ze naar Nederland wilde, hoefde het gezin Cockwell hier niet lang over na te denken. Ze zijn al jaren fan van hun westerburen en komen er iedere keer graag.

"We zijn hier in het voorjaar met het gezin naar toe verhuisd," vertelt Anne in het Engels. Ze verstaat Nederlands al goed, maar het spreken gaat nog wat lastig. "Wat ze me in Duitsland wisten te vertellen over deze baan, is dat ik in een organisatie terecht zou komen waar heel veel speelt. Zowel in de markt waarin ze opereren als intern. Het is mijn taak om aan deze veranderingen vanuit HR een invulling te geven. Dat betekent enerzijds dat ik te maken heb met de harde kant, dus de resultaten, kosten en budgetten. Daarnaast ben ik er voor de zachte kant, zoals medewerkerstevredenheid, opleiding en ontwikkeling."

 

"Wat mij meteen opviel, is dat er veel minder hiërarchie heerst. Hier kan je zelfs bij de board zo naar binnen lopen."

 

"Aan de cultuur moest ik wel even wennen. Wat mij hier meteen opviel, is dat er veel minder hiërarchie heerst. Hier kan je zelfs bij de board zo naar binnen lopen. Dat is in Duitsland wel anders. Natuurlijk is de organisatie hier ook kleiner dan in Braunschweig, maar de omgangsvormen zijn echt verschillend. Wat ik ook meteen zag, was de dynamiek die hier heerst. Er is innovatie, creativiteit en gedrevenheid."

"Binnen de afdeling HR zijn er ook tal van veranderingen. Een ontwikkeling is bijvoorbeeld de FS Academy Online. Dit is een Learning Management Systeem waarmee je online aan e-learning kunt deelnemen en je voor trainingen en workshops kunt inschrijven. Deze ontwikkeling stimuleert de digitale transformatie binnen de organisatie."

Benieuwd naar andere collega's?

Ga naar VWPFS.nl

Bel ons op (033) 454 99 22

Of mail ons via: jobs@vwpfs.nl

Adres

Volkswagen Pon Financial Services
Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Postadres

Postbus 617
3800 AP Amersfoort